Rolul ESBERITOX în combaterea cariei dentare la copii

combaterea cariei
O statistică recentă spune că, după banala răceală, caria dentară este a doua cea mai răspândită afecțiune în lume! Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a demonstrat că mai mult de 25% din copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani și 50% din copiii cu vârsta între 12 și 15 ani au carii dentare.

Multe dintre bacteriile existente în cavitatea bucală sunt în mod normal inofensive atât timp cât sunt ținute sub control de barierele naturale ale corpului și de sistemul imunitar.

Efectul special al plantelor medicinale

Printre numeroși agenți imunomodulatori, un rol special revine plantelor medicinale. Acestea se deosebesc prin inofensivitatea relativă și eficiența ridicată.În decursul timpului a fost demonstrată eficacitatea clinică și imunologică a fitopreparatului ESBERITOX (Schaper&Brummer, Germania) într-o serie de boli de origine virală și microbiană.

Un studiu din 2020 “Correction of disordered oral immunity in children affected by dental caries with herbal immune modulator ESBERITOX” (Corectarea tulburărilor imunității orale la copiii afectați de carii dentare cu modulatorul imunitar pe bază de plante ESBERITOX) demonstrează  eficiența acestuia în prevenţia cariei orale la copii.

Eficiența ridicată a schemei profilactice

Articolele din presa de specialitate  demonstrează rezultatele obținute prin corectarea indicilor de imunitate orală la copiii de 12 ani cu activitate diferită a cariei prin administrarea modulatorului imunitar ESBERITOX.La 24 de luni de la începutul cercetării s-a înregistrat o anumită creștere a lizozimei, unul dintre factori de apărare care asigură mecanismele antibacteriene, antivirale și antitoxice ale lichidului oral, cu circa 21,1%.

Iar s-IgA al cărui rol este neutralizarea virusurilor, a exotoxinelor bacteriene și a enzimelor şi inhibarea aderenței bacteriilor la celulele epiteliale și la suprafețele dentare, a crescut cu 28% la copiii din grupele profilactice în comparație cu grupele de control.Rezultatele obținute la 24 de luni de la tratamentul desemnat sugerează că la copiii din grupa principală cu carii subcompensate s-a înregistrat o creștere de 1,5 ori a lizozimei; la copiii cu carii decompensate acest indice a crescut de 1,7 ori față de datele statistice inițiale și indicii din grupa de control (p < 0,05).Cantitatea de s-IgA a crescut cu 32% la 2 ani după tratamentul recomandat la copiii cu carii subcompensate și s-a înregistrat o creștere cu 41% la copiii cu carii decompensate față de nivelul inițial (p < 0,05).

Concluziile studiului  

S-a înregistrat un progres accentuat în prevenirea cariei dentare prin administrarea imunomodulatorului din plante ESBERITOX la copiii cu activitate carioasă moderată și ridicată și se recomandă cu siguranță pentru profilaxia endogenă.Efectele pozitive rezultate în urma utilizării ESBERITOX permit recomandarea medicamentul că parte a terapiei complexe a bolilor cronice ale orofaringelui, precum și sub formă de monoterapie.

  • Spre deosebire de alte imunostimulante, ce conţin un singur extract de plantă, în ESBERITOX®N Tablete acţionează trei plante medicinale dovedite ca eficiente şi active pe sistemul imunitar; acestea acţionează asupra sistemului imunitar pe trei căi diferite. Un mare avantaj la administrarea către copii – sunt tablete masticabile cu gust plăcut, acrişor, care se dizolvă în gură sau în lichide.

Produsul îl puteţi găsi în farmacii sau, la preţ de importator, AICI