Coronavirus? Ce este COVID-19?

 

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care provoaca infectii la om si o varietate de animale. Coronavirusurile sunt zoonotice, ceea ce inseamna ca se pot transmite intre animale si oameni. Cu toate aceste insa, animalele de companie nu sunt considerate momentan surse de imbolnavire.

Pana in prezent, exista dovezi conform carora 7 coronavirusuri au infectat si provocat boli la om. In momentul in care coronavirusurile animale evolueaza, ele pot infecta oamenii. Apoi se pot transmite de la om la om, putand duce la aparitia unor focare precum cele cauzate de MERS-CoV si SARS.

Simptomele coronavirusului

Simptomele noului coronavirus numit COVID-19, sunt, in multe cazuri, similare cu cele ale unei raceli. Dar pot fi insotite de febra si oboseala, tuse uscata si dificultate in respiratie. Pe baza datelor actuale, perioada de incubatie a virusului poate fi de pana la 14 zile. Numele de coronavirus provine de la „tepii” de pe membrana, care seamana cu coroana soarelui.

Medicii spun ca inceputul bolii seamana cu cel al unei gripe, insa nu se manifesta ca una obisnuita.  De altfel, multi dintre pacientii care au ajuns la spital cu simptome despre care se credea ca sunt ale unei infectiei cu coronavirus au avut,  de fapt, gripa.

Tratament pentru coronavirus

Fals: Exista un tratament pentru coronavirus

Pana la ora actuala nu a fost descoperit un tratament pentru a vindeca noul coronavirus. Insa nu exista nici anumite metode pentru a-l preveni. In acelasi timp, nu trebuie sa uitati ca antibioticele nu functioneaza pentru virusuri, ci doar pentru bacterii.

Adevarat: Persoanele infectate cu noul coronavirus primesc tratamente specifice pentru ameliorarea si tratarea simptomelor – tratamente simptomatice. In anumite cazuri, ca urmare a coinfectiilor bacteriene, pacientii pot primi si antibiotice.

Preventie

Pentru prevenirea infectiei cu acest virus, trebuie respectate regulile generale si individuale de igiena: spalatul pe maini, folosirea batistei, aerisirea zilnica a locuintelor si igienizarea zilnica a spatiului de lucru. De asemenea, oamenii sunt incurajati sa evite contactul „neprotejat” cu animalele vii, sa gateasca cu atentie carnea si ouale si sa evite contactul apropiat cu oamenii care prezinta simptome de gripa.

Pentru a combate eficient agentii infectiosi, sistemul imunitar are nevoie de un timp diferit de reactie, in functie de starea sa. Tocmai aici intervine Esberitox®N Tablete – prin sistemul natural activ complex el creste capacitatea de aparare a organismului intr-un mod natural si rapid. Esberitox®N Tablete asigura combaterea mai rapida si eficienta a virusurilor, iar virozele evolueaza mai bland si se vindeca mai repede. Dovedit clinic ca scurteaza durata virozei cu 3 zile.

Antibioticele nu se utilizeaza, avand in vedere originea virala, dar este eficienta asocierea, SprayAntiviral pulverizat in gat, direct la poarta de intrare a virusilor.