Rujeola- epidemia care nu s-a stins!

Pandemia globală cauzată de noul coronavirus captează atenția întregii lumi. Între timp însă, celelalte virusuri circulă ca și înainte aceasta criza sanitara. Rujeola are, anual, două episoade de epidemie în România: primăvara și toamna.

Declarată în 2016, epidemia de rujeolă nu a fost închisă nici până azi. Bilanțul total al cazurilor este de 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese. Rujeola este o boală pentru care, la fel ca în cazul COVID-19, nu există niciun tratament specific. Diferența este că există un vaccin care o poate preveni.

Rujeola se transmite prin aer

Rujeola este confundabilă la prima vedere cu rubeola, dar este mult mai gravă. La fel ca mai toate bolile copilăriei, rujeola are o origine virală. Boala este cauzata de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus si se transmite pe calea aerului, prin tuse sau stranut.

Rujeola se răspândește prin intermediul picăturilor de salivă și a secrețiilor nazale pe care persoana infectată le împrăștie în jur în timpul tusei, strănutului, râsului sau vorbirii. Transmiterea indirectă, adică prin contactul cu diferite obiecte contaminate (jucării, mobilier etc.) este rară în cazul rujeolei, însă nu imposibilă.

Rujeola-100% contagioasa

Intrarea în contact cu virusul rujeolic duce aproape automat la îmbolnăvire. Probabilitatea este de peste 95%, unii specialiști urcând-o spre pragul de 100%. Acest „succes” se datorează mai ales celor 2-4 zile de contagiozitate de dinaintea apariției simptomelor, când gazda virusului îl distribuie fără ca cineva să bănuiască.

Simptomele apar după 10-12 zile de la momentul infectării. Rujeola începe să se manifeste prin ochi roșii, secreții nazale, tuse si febră mare, după care apare erupția cutanată.

Scurtează durata bolii

Si daca v-ati vaccinat copiii si daca nu, un ajutor al sistemului imunitar prin #putereaplantelor este nepretuit!
Spre deosebire de alte imunostimulante, ce contin un singur extract de planta, in Esberitox®N Tablete actioneaza trei plante medicinale dovedite ca eficiente si active pe sistemul imunitar.
Astfel virusurile sunt combatute mai repede si mai eficient, iar durata bolii se scurteaza.
Iar SprayAntiviral pentru pacientii cu angina virala sau bacteriana pentru ca este natural, este antiinflamator si calmeaza durerea, inhiba multiplicarea virala chiar la poarta de intrare in organism, iar copiii se pot alimenta.