Baptisia, Echinacea, Thuja: Esberitox®N Tablete activeaza capacitatea de aparare pe 3 cai.

Spre deosebire de alte imunostimulante, ce contin un singur extract de planta, in Esberitox®N Tablete actioneaza trei plante medicinale dovedite ca eficiente si active pe sistemul imunitar; acestea actioneaza asupra sistemului imunitar pe trei cai diferite. 
Astfel virusurile sunt combatute mai repede si mai eficient, iar durata bolii se scurteaza.
Accelerează formarea de anticorpi

Baptisiae tinctoriae (Indigo salbatic)

Baptisiae tinctoriae (Indigo salbatic) este un arbust originar din campiile si padurile nord- americane, fiind mai frecvent intalnit in apropierea coastelor nisipoase. Planta are in pamant un rizom din care se desprind radacini secundare.

Principalele elemente chimice din compozitia plantei sunt: flavonide, alcaloizi, cumarine, polizaharide, glicozide, rasina, genisteina si biochanina A. Principalele proprietati ale plantei sunt: imunostimulator, imunomodulator, tonic limfatic, antiseptic. In fitoterapie este utilizat rizomul.

Datorita cercetarilor aprofundate se stie in prezent ca Baptisiae stimuleaza prioritar productia de anticorpi, substante cu rol decisiv in  imunitate.
Activează fagocitele care omoară germenii și are un efect antiviral:

Echinacea purpurea/pallida

Echinacea purpurea este o plantă perenă, erbacee cu o înălțime de 80-150 cm. Rădăcinile plantei pătrund adânc în sol, au ramificații fibroase, rizomul este vertical, scurt.  Speciile de Echinacea sunt native în America de Nord iar în Europa sunt cultivate ca plante ornamentale sau medicinale. Planta se dezvoltă cel mai bine în soluri cu straturi adânci de humus, bogate în azot și cu un drenaj bun.

Medicamentul este obținut din tulpinile și florile uscate (Echinaceae purpureae herba) sau din rădăcini (Echinaceae purpureae radix). Cele mai importante ingredientele active sunt: acidul cichoric, alchilamidele, polizaharidele, uleiurile esențiale, flavonoidele, poliacetilene și alcaloizii.

Studiile stiintifice arata ca extractul de radacina de Echinacea purpurea/pallida creste activitatea celulelor macrofage.

Actioneaza rapid, sigur si eficient:

Thuja occidentalis (Tuia)

Thuja occidentalis este un conifer verde, originar din America de Nord. In tratamente se folosesc ramurele tinere uscate. Tuia are efect antiviral si se utilizeaza in tratamentul afectiunilor acute si cronice ale aparatului respirator. 
Uleiul volatil este stimulant si tonic, cu efect expectorant, antimicrobian, diuretic, astringent si tonic. Acesta se obtine din ramurele tinere ale arbustului, recoltate de preferinta vara, cand continutul de substanta activa este optim.

Componenta importanta a unui medicament modern, Tuia are efect direct impotriva virusurilor patrunsi in organism.

Complexul imunactiv